top of page

Slovníček stylů: Rustikální styl

Podle velkého množství svatebních časopisů je letošním trendem RUSTIKÁLNÍ svatba. Trendy se mění, ale vaše vzpomínky na svatbu zůstanou, proto se tím nenechte ošálit a zůstaňte věrní sami sobě. Vyberte si styl podle své osoby, ne naopak...tak pojďme na styly!

Rustikální neboli venkovský styl je úžasným použitím jednoduchých hrubších a přírodních materiálů, jako je juta nebo dřevo s kůrou. Tomu odpovídá i barevnost, která je laděna do přírodních tónů, tj. odstíny hnědé, béžové v kombinaci s barvičkami, které naleznete normálně v přírodě např. na květinách či ovoci. Barevnost květin a další doplňkové barvy neudávají tolik styl samotný jako spíše sezónnost, stejně jako na farmářských trzích je kladen důraz na sezónnost potravin, je i tento styl skvělý pro svou variabilitu a jednoduchost. A protože nádech venkova také spočívá v umění využít vše, co lze, jsou oblíbenou součástí dekorací například varianty ze zavařovacích skleniček, plechovek či pozinkovaných kbelíků a kropáčků na svíčky či květiny. Prostě cokoliv vám doma leží ladem, včetně gumáků nebo byste to normálně vyhodili, tak rustikální styl to využije a ještě posune na vyšší stupeň.

Rustikální výzdobu doporučuji pro nenapravitelné romantiky, kteří milují přírodu. Ideální je do míst, jako jsou statky, stodoly nebo na rozkvetlou louku. Ale nenechte se mýlit, i v prostorách moderních vypadá tento styl nepředvídatelně a příjemně je "prohřeje". Načerpejte inspiraci u nás na nástěnce. "prohřeje".

Načerpejte inspiraci u nás na nástěnce v Pinterestu

Oblíbené
Nejnovější
Archiv
Kategorie
Zatím žádné štítky
bottom of page