top of page

Veselka nebo svatba?

V minulosti byly svatby organizovány rodiči, aby se snoubenci měli možnost blíže seznámit a popovídat si. S tím, jak se změnilo nastavení společnosti se změnil i pohled na svatební obřad. Snoubenci spolu většinou žijí ve společné domácnosti krátký čas před svatbou, proto si i svatbu organizují sami. Aktuální trend postupuje opět o kousek dál a svatba se tak stává nejen důležitým krokem v životě snoubenců, ale zároveň dnem, na který budou novomanželé i svatební hosté dlouho vzpomínat.

Aktuální svatební trend spočívá v zážitkových svatbách, které často trvají i déle něž pouze jeden večer. Tento trend vrací svatby ke kořenům slova veselka - tedy veselí, oslava a posouvá ho opět o kus dál směrem k opravdovým zážitkům a vzpomínkám, pro někoho to může být například jízda kočárem, pro jiného zase let balónem či lukostřelba.

Ale jak dosáhnete toho, že si svatbu užijete nejen Vy osobně, ale také i vaše rodina? Obyčejně je svatba velmi stresovou situací, obdobím plným rozjitřených emocí a strachu aby se vše povedlo. Právě v tomto období byste měli kolem sebe mít své nejbližší přátele, šikovné a zejména spolehlivé, kteří Vás i vaši rodinu psychicky podpoří. Podobné to je i v oblasti dodavatelů, vaši dodavatelé mohou pomoci udělat váš den opravdu tou nejúžasnější vzpomínkou, nebo ho naopak zcela zničit, proto vybírejte pravdu pečlivě a zvažte celkovou nabídku jednotlivých dodavatelů. Například svatební koordinace může obsahovat i přípravu doprovodného programu, moderování dne i večera nebo jen dekorování prostoru a přípravu “uličky”. Podobné je to třeba i u cukrářů, můžete mít úžasný gurmánský požitek vy i vaši přátele s dietologickým omezením nebo prostě občerstvení, jež zapadne v množství vánočních a jiných večírků. Stanovte si priority a vybírejte podle svého nejlepšího vědomí a svědomí!

Dnešní doba otevírá možnosti ve všech aspektech života, o svatbách ani nemluvě, proto si svůj den neváhejte opravdu užít!

Oblíbené
Nejnovější
Archiv
Kategorie
Zatím žádné štítky
bottom of page